VÝPRODEJ SEMEN v kategorii semena akce - výprodej

já a Ashwagandha

 

Tak jak tomu bývá v každém čase, najde na trhu nový produkt, který zaplní nějakou díru a všichni po něm šílí. V poslední době je to Ashwagandhou a neustále na nás všude vybíhají produkty s Ashwagandhou.  Je v různých doplňcích stravy od hubnutí až po fitness. Nezbylo mně nic jiného, než to zkusit, jestli je to opravdu tak kouzelný dopněk na vše a nasadil jsem CBD kaple s Ashwagandhou na půl roku. Já a Ashwagandha  recenze. 

Nejprve se zeptáme strýčka co to Ashwagandha vlastně je :

Ashwagandha, také známá jako indický ženšen nebo Withania somnifera, je bylina, která se tradičně používá v ájurvédské medicíně, což je starověký indický systém léčení. Ashwagandha je považována za adaptogen, což znamená, že může pomoci tělu přizpůsobit se stresu a obnovit rovnováhu.

Vlastnosti a využití ashwagandhy:

  1. Antistresové účinky: Ashwagandha je známá tím, že pomáhá snižovat stres a úzkost. Je často užívána k podpoře duševní pohody a relaxace.

  2. Podpora energie a vitality: Ashwagandha se používá k podpoře fyzické energie a vytrvalosti, a proto je oblíbená mezi sportovci a lidmi s aktivním životním stylem.

  3. Podpora imunitního systému: Některé studie naznačují, že ashwagandha může podporovat zdraví imunitního systému a chránit tělo před infekcemi.

  4. Léčebné využití: Ashwagandha se také používá k léčbě různých zdravotních problémů, včetně nespavosti, artritidy, a snížení krevního cukru a cholesterolu.

  5. Podpora kognitivních funkcí: Některé studie naznačují, že ashwagandha může pomoci zlepšit kognitivní funkce, jako je paměť a schopnost soustředění.

 

Teď když víme co to je a v čem by nám Ashwagandha mohla pomoci si pojďme vyhodnotit výsledky : 

S čím Ashwagandha pomohla : 

  • Antistresové účinky - ANO. Zde mohu potvrdit, že moje těhotná žena mě dokázala čím dál méně s čím dál větší snahou něčím naštvat. Musím uznat, že zde jsem se držel tak jakoby nad věcí dlouhodobě a nenechal se vtáhnout zbytečných konfliktů. Jakoby zmizely takové ty extrémní špičky v grafu a nastala jedna hladina. 
  • Podpora energie a vitality - ANO. Zde velké ANO. Nástup všeobecné síly a je enormní. Ve směs není nic do čeho by se Vám nechtělo. Takový celodenní nakopávač bez únavy. Všeobecné posílení vitality a libida se dostavilo pozorovatelně. 
  • Lepší kvalita spánku - ANO. Možná to bylo tím, že má na celý den člověk tolik energie, že večer padne a usne. Rád se dívám na Formule F1 a jednou se vždy o víkendu. Za celý týden jsem se zpětně na všechny tréninky, kvalifikaci a závod nestihnul podívat. Lehnul sjem zapnul TV a do 5 minut KO. Ráno žádné povalování - nával energie na celý den zase. 

S čím si nejsem jist : 

  • Podpora kognitivních funkcí - NEVÍM. Na lepší paměť a koncentraci jsem nepozoroval žádnou změnu. Je možné, že na to bylo půl roku  málo a nebo jsem  to nezpozorovat díky jakoby částečné flegmatičnosti, která nastala. 
  • Zlepšení funkce imunitního systému - NEVÍM. Žádnou změnu jsem nepozoroval. Běžně jsem dostal nějakou chlapskou nemoc přes podzim a délka standartních 7 dní. 
  • Snížení hladiny cukru v krvi - NEVÍM. Znám svoji hladinku, ale neznám hladinu cukru v krvi ani před ani po takže nemohu posoudit. 

 

  • Zpomalení stárnutí - DOUFÁM :) tohle bude asi spíše o nějaké celostní medicíně a dlouhodobého užívání. Logicky když odvodím, že má člověk méně stresu, více pohybu díky energii a lepší spánek tak lze očekávat lepší zdraví. 

 

Na závěr bych poznamenal, že se nám po dobu testování podařilo doma otěhotnět ( i přes vyjádření doktorů, že to nepůjde ) a následně doma s těhotnou ženou i vydržet :) Díky Ashwagandho !!! 

Celkové uklidnění člověka, neutuchající energie a kvalitní spánek je určitě velké pozitivum. Zvládání stresových situací je už jenom takový bonus. 

Za mě Ashwagandha funguje a zůstane u mě alespoň vždy na nějakou část roku v denním užívání. 

A bowl of cream-colored Ashwagandha powder, a brown root and olive-colored capsules